Enkel met vuurwapens kunnen we ons verdedigen tegen extremisten en psychopaten

Weer een aanslag, weer veel doden. Het is triest maar ergens begint het bijna te wennen. Enkel de politici zijn nog verbaasd. Diezelfde politici laten het gebeuren, grijpen op geen enkele manier in en erger nog; maken het onmogelijk voor gewone mensen om zichzelf te verdedigen. Want deze terreurdaad had wel degelijk voorkomen kunnen worden als er simpelweg eerder deugende gewapende mannen en vrouwen ter plaatse waren geweest. Dan had de dader ook niet zo lang op de vlucht kunnen zijn.

Want hoe wordt zo een bezetene normaal gesproken uitgeschakeld? Doorgaans toch door een man gewapend met een pistool of geweer. Dat zo iemand toevallig het etiket “politieagent” draagt, maakt daarbij niet uit. Het gaat erom dat hij voorbereid is op een aanval en getraind en bewapend is. We kunnen niet op elke straathoek, in elk café, in elk winkelcentrum meerdere politieagenten neerzetten. We kunnen wél de bevolking de kans geven zichzelf te bewapenen en dus te verdedigen.

Want terroristen, geestgestoorden en criminelen trekken zich, in tegenstelling tot de rest van de bevolking, weinig aan van strenge wapenwetgeving. Duitsland heeft een wapenwet die grotendeels lijkt op de Nederlandse. Dat helpt blijkbaar niet.

Een ongewapende bevolking is prijsschieten voor extremisten en psychopaten. Zij hoeven alvast in het eerste kwartier, in veel gevallen nog langer, niet bang te zijn dat er iemand terugschiet. Pas vele doden verder is eindelijk de politie paraat. Zij kunnen er niets aan doen, er kan niet overal politie zijn, maar de politiek is verantwoordelijk zolang zij niet toestaan dat gewone mensen zichzelf kunnen verdedigen.

Alleen met vrijere wapenwetten krijgen we een einde aan die afschuwelijke beelden van volledig weerloze bukkende, kruipende en wegrennende mensen in totale angst. Wat ik wil zien is wegvluchtende daders, bang voor een gewapende bevolking. Zij die een massale slachting willen aanrichten kiezen nooit een kerk in Texas, een flat in Zwitserland of een Tsjechisch café uit, gebieden waar veel wapendragende mensen te vinden zijn. Zou het er iets mee te maken kunnen hebben dat de kans op een mislukte aanslag daar een stuk groter is dan in een Franse concertzaal of een Duits winkelcentrum met enkel tandeloze burgers?

Gewapende daders, ongewapende slachtoffers: is dat de wereld waarin we willen leven? De bevolking wordt het zat, is het zat. Niet langer moeten we ons laten piepelen door de politiek. Vrij wapenbezit is een burgerrecht, het is tijd om dat op te gaan eisen. De eerste politieke partij die hiervoor pleit heeft mijn stem.


Jasper de Groot

Dit artikel werd eerder geplaatst op De Nachtwakers.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*