Gewapende Texaanse winkelmedewerkers stoppen overval

In Nederland hadden we eerder de overval op Goldies, waarbij een juweliersechtpaar zichzelf moesten verdedigen, maar waarvan de man vervolgens veroordeeld werd voor verboden wapenbezit. In de VS gaat dat anders. Toen vier overvallers een juwelier in Texas probeerden te overvallen, pakten medewerkers hun eigen geweren. Met die moedige actie beschermden zij hun klanten en zichzelf, en werd de overval beëindigd zonder dat er ook maar één dollar, armband of ketting werd buitgemaakt.

De overvallers waren agressief en schoten op de medewerkers van de winkel. Ze hadden echter niet verwacht dat er teruggeschoten zou worden en ze kozen voor het hazepad. In tegenstelling tot de Deurnese juwelier wacht op hen nu geen aanklacht voor verboden wapenbezit maar een schouderklopje van de politie. In Texas is vrij wapenbezit immers toegestaan.

Het was niet eens de eerste keer dat gewapende medewerkers zo moedig optraden. De Amerikaanse website Breitbart weet te melden dat de juwelier al eens eerder overvallen werd. Destijds kwamen de overvallers met een sloophamer binnen. Toen zij echter een jachtgeweer op zich gericht kregen schreeuwde één van de overvallers “Ze hebben vuurwapens, wegwezen hier!”. Zo zie je maar weer dat met behulp van vuurwapens wel degelijk criminaliteit voorkomen kan worden.
 
Vrij Wapenbezit Nederland (VWN) pleit overigens niet voor de Amerikaanse wapenwet maar voor de Tsjechische variant. Wat dat inhoudt kun je hier lezen.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*